Statisticile sunt greu de combatut, mai ales daca ele sunt rodul unor minti sclipitoare. Un studiu realizat recent arata ca fericirea la varste inaintate ar trebui sa fie intretinuta cu jocuri video. Cercetatorii americani au demonstrat ca, dupa 60 de ani, jocurile video contribuie la cresterea si mentinerea starii de multumire sufleteasca.
Potrivit publicatiei Medical Xpress, persoanele trecute de varsta de 60 de ani care se joaca din cand in cand la computer sau pe console sunt mult mai fericite fata de cele care prefera sa faca orice altceva pentru a se relaxa. Mai multi cercetatori de la North Carolina State University au chestionat 140 de subiecti cu varste de peste 63 de ani. Intre altele, participantii la acest studiu au fost intrebati cat de des se joaca pe computer, telefoane si/sau console. 35% dintre cei chestionati au spus ca se joaca cel putin o data pe saptamana, iar 61% - au aceasta activitate doar ocazional. Cercetatorii au aratat ca cei care se joaca in mod constant sunt mai fericiti decat cei care aleg alte modalitati de a se simti impliniti sufleteste. Potrivit expertilor, aceasta categorie din urma dezvolta mai repede emotii negative si are tendinta de a se deprima mai usor.
Jocurile video raspund cu succes la nevoia noastra de a evada din cotidian. Sa luam ca exemplu celebrul World of Warcraft (WoW), un titlu pe care cercetatorii de la North Carolina State University il considera unul dintre cele mai bune instrumente cognitive pe care le poate avea cineva la indemana.
WoW este un MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) care, prin componenta sa sociala extrem de puternica, poate imbunatati functia cognitiva a jucatorilor cu varste cuprinse intre 60 si 77 de ani, sustine dr. Anne McLaughlin.
In urma cu doi ani, o publicatie de profil din SUA, dadea publicitatii un studiu despre viitorul gaming-ului. Cercetarea, citata si analizata de expertii Forbes, arata ca jucatorii dedicati isi doresc ca titlurile pe care le cumpara sa se potriveasca mai bine cu activitatile lor zilnice si sa ii motiveze sa faca lucruri pe care si le doresc sau pe care au nevoie sa le intreprinda. Potrivit studiului, 96% dintre cei chestionati si-au exprimat dorinta de a cumpara jocuri care sa contribuie la schimbarea in bine a societatii. "Pe masura ce tehnologia se integreaza tot mai mult in viata noastra, cu totii vom deveni, la un moment dat, jucatori (gamer-i) si lumea din jur va deveni locul nostru de joaca", este de parere Natalie Stehfest, cercetatorul care a condus acest studiu.
"Joaca pe computer, console sau telefoane mobile creaza retele de socializare care ne pot influenta in bine lumea inconjuratoare - iar acest lucru se intampla deja in prezent", este de parere unul dintre expertii care au contribuit la acest studiu.
Game on!
Avatarah out!
No comments:
Post a Comment